Därför ska du använda kanel i maten 🍃
När nu julen kommer närmare så tänkte jag att det kunde vara kul att dela lite om julens viktigaste krydda, nämligen kanel.
Visste du att kanel har använts i århundraden för att stötta hälsan på flera sätt?
Förutom sin härliga smak och lukt som verkligen ger en känsla av mys när den sprids i huset, kan kanel faktiskt spela en positiv roll i din kropp!
Vad gör kanel i kroppen?
- Stabiliserar blodsocker och insulin
Forskning visar att kanel kan hjälpa till att balansera blodsockret, något som är särskilt värdefullt om du vill hålla energinivåerna jämna och minska sötsuget. Kanelens aktiva ämnen stödjer insulinsignalen i kroppen, vilket hjälper cellerna att bättre ta upp glukos och använda det effektivt som energi istället för att lagra det som fett.
- Naturligt parasitdödande
Kanel innehåller eteriska oljor som har en antibakteriell och parasitdödande effekt. Detta innebär att den kan bidra till att hålla kroppen frisk och balanserad genom att stötta ett hälsosamt mikrobiom.
- Antioxidant
Kanel är rik på antioxidanter, som bekämpar fria radikaler och stödjer kroppens naturliga försvar mot cellskador och inflammation. Att inkludera lite kanel i din kost kan alltså bidra till att stärka kroppens förmåga att hantera både oxidativ stress och inflammation.
Hur kan du få in kanel i vardagen?
Att använda kanel i smoothies, te eller på morgongröten är enkla sätt att få de hälsosamma fördelarna. En halv till en tesked kanel om dagen räcker för att göra en skillnad!
Indisk mat innehåller ofta kanel så varför inte inkludera mer av det indiska köket i din vardag?
Är du nyfiken på andra örter och tillskott som kan öka förbränning och hålla ditt blodsocker stabilt?
I Lättare Kropp pratar jag om örter och mat som bidrar till ökad förbränning och ett stabilt blodsocker. Minskar östrogendominans och insulinresistens.
Din kropp kommer att älska dig! 🙏
Sanne
0 kommentarer
Lämna en kommentar
Vänligen logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar