Världens godaste bechamelsås – mejerifri och glutenfri

Bechamel

Äntligen kan du sluta leta! Världens godaste bechamelsås helt vegansk utan mejeriprodukter och mjöl.

Ingredienser:

  • 200 g cashewnötter (blötlagda i minst 2 timmar, avrunna)
  • 4 dl rismjölk
  • 0,5 tsk muskot
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök (pressad eller finhackad)
  • 1 krm salt

Instruktioner:

  1. Lägg de blötlagda och avrunna cashewnötterna i en mixer eller matberedare.
  2. Tillsätt rismjölken och mixa tills smeten är helt slät och krämig.
  3. Häll blandningen i en kastrull och värm på medelvärme.
  4. Tillsätt muskot, vitpeppar, den pressade vitlöksklyftan och salt.
  5. Rör om konstant för att undvika att såsen bränner fast i botten. Låt småkoka i cirka 5 minuter tills såsen tjocknat.
  6. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
  7. Servera den veganska bechamelsåsen varm till exempelvis lasagne, gratänger eller som bas för andra rätter.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!