Världens godaste bechamelsås – mejerifri och glutenfri
Äntligen kan du sluta leta! Världens godaste bechamelsås helt vegansk utan mejeriprodukter och mjöl.
Ingredienser:
- 200 g cashewnötter (blötlagda i minst 2 timmar, avrunna)
- 4 dl rismjölk
- 0,5 tsk muskot
- 0,5 tsk vitpeppar
- 1 klyfta vitlök (pressad eller finhackad)
- 1 krm salt
Instruktioner:
- Lägg de blötlagda och avrunna cashewnötterna i en mixer eller matberedare.
- Tillsätt rismjölken och mixa tills smeten är helt slät och krämig.
- Häll blandningen i en kastrull och värm på medelvärme.
- Tillsätt muskot, vitpeppar, den pressade vitlöksklyftan och salt.
- Rör om konstant för att undvika att såsen bränner fast i botten. Låt småkoka i cirka 5 minuter tills såsen tjocknat.
- Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
- Servera den veganska bechamelsåsen varm till exempelvis lasagne, gratänger eller som bas för andra rätter.
0 kommentarer
Lämna en kommentar
Vänligen logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar