Mjölkfri Cashew-Chokladmilkshake
Den här veganska och mjölkfria cashew-chokladmjölken är härligt krämig med en djup chokladsmak från den råa kakaon och en naturlig sötma från honung och dadlar. Vaniljpulvret ger en rundare smak som balanserar kakaon. Eftersom cashewnötterna bidrar med bra fetter och en silkeslen textur, får du en dryck som känns både lyxig och näringsrik.
Denna milkshake är ett perfekt alternativ till en chokladdryck med socker, mjölk och glass.
Ingredienser:
- 2 dl cashewnötter (gärna blötlagda i minst 4 timmar )
- 5 dl vatten (justera mängden för att få önskad konsistens)
- 2 tsk honung (beroende på hur söt du vill ha den) eller en banan
- 2 mjuka dadlar (urkärnade), 4 dadlar om du inte använder annan sötning som banan eller honung.
- 1 msk rå kakao eller rå ceremoniell kakao(eller mer om du vill ha en starkare chokladsmak)
- 1/2 tsk vaniljpulver
Instruktioner:
- Om cashewnötterna är blötlagda, skölj dem noggrant.
- Lägg cashewnötterna, vatten, honung, dadlar, rå kakao och vaniljpulver i en mixer.
- Mixa på hög hastighet i ca 1-2 minuter tills mjölken är helt slät och krämig.
- Smaka av och justera sötma eller chokladmängd efter smak.
- Häll upp i ett glas eller flaska och förvara i kylskåpet. Skaka om före servering, då ingredienserna kan separera något efter ett tag.
Tips: Om du vill ha en ännu slätare konsistens, kan du sila mjölken genom en fin sil eller nötmjölkspåse innan du serverar den.
0 kommentarer
Lämna en kommentar
Vänligen logga in eller registrera dig för att skriva en kommentar