Massera din grönkål och aktivera dess kraftfulla egenskaper

Cutting kale

Masserar du din grönkål? Om inte – starta nu!

När du hanterar grönkål genom att skära eller massera den, triggar du en enzymreaktion som kan öka de näringsmässiga fördelarna. Grönkål innehåller enzymer som, när de bryts ner genom exempelvis hackning eller massering, aktiverar en process som kallas myrosinas.

Detta enzym omvandlar de svavelhaltiga föreningarna (glukosinolater) i kålen till bioaktiva ämnen, som bland annat DIM (Diindolylmethane). DIM är en förening som hjälper kroppen att bearbeta östrogen, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för dig md östrogendominans.

Massering av grönkål är särskilt effektivt, eftersom den fysiska manipulationen bryter ner cellstrukturen i kålen och aktiverar de nyttiga enzymerna. Det gör det lättare för kroppen att absorbera näringsämnen och gör grönkålen mjukare och mer lättsmält, vilket gör den mycket mer behaglig att äta, särskilt i sallader.

Genom att massera grönkålen med en dressing, som exempelvis en apelsin- och citronmarinad, kan du inte bara förbättra smaken utan även göra näringsämnena mer tillgängliga för din kropp.

Så nästa gång du använder grönkål i din måltid, tänk på att massera den ordentligt för att maximera de hälsosamma fördelarna!


Recept på en vintrig grönkålssallad med apelsin och juliga smaker hittar du här

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!